ProgramProgram sommar/höst 2024

Säsongens program är fullt med härliga trädgårdshändelser.

Vi startar med Rosdagarna på Fredriksdal där du hittar föreningens representanter bakom ett marknadsstånd.  Sånnagården i Kvidinge hälsar oss välkomna till en 

växthusanläggning på 22 000 kvm där det odlas i stort sett hela året. Fin gårdsbutik, självplockning samt kaffeservering och fika till självkostnadspris. Öppen trädgård i Kågerröd hos Ingrid Nilsson där dahlior har huvudrollen. I augusti gör vi åter en dagstur till Österlen, denna gång åker vi österut. Vi startar i den ärofyllda Åbergs i Ystad. Vi åker vidar till Dahlia-farmen och vidare till Ingelsta Kalkon där vi äter lunch. Eftermiddagen tillbringar vi i två arkitektträdgårdar. 

Sofiero och trädgårdsdagarna är något av en tradition för Helsingborgs Trädgårdsförening. Vi kommer att ha installationer, fotoskärm, lotteri och rådgivning.

Plantskolan i Ängelholm står på tur att besöka. Ett kortare föredrag om klematis, rundvandring i den stora plantskolan samt inköp för den som så önskar.

Föredrag om en trollträdgård med unika byggnader, byggt av återvinningsmaterial och mycket fantasi.

I september går vi på Mikaeli marknad på Fredriksdal . Föredrag om jord och betydelsen av levande organismer i den som behöver vårdas och matas pratar Börje Remstam i oktober. Trädgårdsterapi som begrepp känner många till men vad som egentligen händer i kroppen när vi är i kontakt med naturen berättar Malin Tegbrink 

I december går vi på kurs i kransbindning och i att göra julgrupper. Som traditionen bjuder har vi julmarknad och föredrag som sista aktivitet. Föredraget denna kväll hålls av Eira Folgelberg och det handlar om hur man skapar rundsindelning i trädgården.

Trädgårdsbladet

I Trädgårdsbladet hittar du information om alla våra evenemang och happenings under säsongen. 


  • För medlemmar är entréavgiften till föredrag 100 kronor.
  • För icke medlemmar 150 kronor om inget annat anges.


I entréavgiften ingår fika.

Ta gärna med priser från den egna trädgården till lotteriet.

Vi öppnar klockan 17.30 för mingel och trädgårdssamtal.
Våra resevillkor

Anmälan är bindande, och namn telefonnummer samt e-postadress ska anges i anmälan.

Kan du på grund av sjukdom inte följa med gäller följande:


  • Om det finns reserver på väntelistan återbetalas din inbetalning.

  • Om det inte finns någon på väntelista kan du själv ordna med ersättare. Meddela reseansvarige den nye resenärens namn, E-postadress och telefonnummer. Ni ordnar själv med betalningen er emellan.
  • Vid sen avbokning och om ersättare inte kan hittas, återbetalas rörliga kostnader som till exempel lunch och inträden som går att avboka. De kostnader vi ändå har, får du betala.

  • Om du har köpt till ett avbeställningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag.

Vi gör allt vi kan för att vårt program ska genomföras enligt plan, men vi måste reservera oss för eventuella tidtabellsändringar, ändringar i program och besöksmål, höjda drivmedelspriser, skatter, prisjusteringar som står utanför vår kontroll.