Om
Om Helsingborgs

Trädgårdsförening

Anno 1916Helsingborgs trädgårdsförening är en ideell förening som är öppen för såväl professionella trädgårdsvänner som för amatörer.

Föreningen arrangerar regelbundet föredrag och kurser som både medlemmar och andra är välkomna till. Som medlem betalar du dock en lägre entréavgift. Aktiviteterna planeras i god tid.


Vi arrangerar också intressanta trädgårdsresor - både dagsturer och längre resor. 


Öppna trädgårdar

Medlemmar och andra trädgårdsentusiaster bjuder in oss att besöka sina trädgårdar vissa dagar om året. Vilka dessa är och vilka tider som gäller, framgår av programmet. Om du själv gärna vill visa upp din trädgård, hör av dig till hbgtradgard@gmail.com


Bibliotek

Föreningen förfogar över en diger samling trädgårdsböcker och tidskrifter som du som medlem är välkommen att låna hem. Biblioteket är alltid öppet när vi håller medlemsmöte i Maria församlingssal.

Vi tar gärna emot förslag på nya böcker att köpa in till biblioteket. Här är hela boklistan.

Rådgivning

Vi har flera kunniga trädgårdsmänniskor i såväl styrelsen som bland övriga medlemmar. Skicka ett meddelande till hbgtradgard@gmail.com om du har någon fråga.


Medlemsrabatter

En rad företag erbjuder våra medlemmar rabatter vid inköp. 

Läs mer på medlemssidan!


Samarbetspartners

Helsingborgs trädgårdsförening samarbetar med

  • Fredriksdals museer och trädgårdar
  • Sofiero slott och slottspark
  • Helsingborgs parkkontor
  • Svenska rosensällskapet
  • Helsingborgs rhododendronförening var tidigare en sektion inom Helsingborgs Trädgårdsförening, men är numera en fristående förening. Det är en samlingsplats för dig som är särskilt intresserad av rhododendron och andra surjordsväxter. Helsingborgs rhododendronförening har ett eget program och arrangerar egna resor och utfärder med fokus på surjordsväxter. Programmet publiceras i Trädgårdsbladet som ges ut av Helsingborgs Trädgårdsförening två gånger om året. Kontakt: Andreas Rödseth 076-812 57 51  Medlemsfrågor via mail

    mh.bjork@hotmail.se

  •  Rhododendronföreningens hemsida